Slider
بحث داخل الموقع
تصفح الموقع
اخترنا لكم

Slider

عدد الزوار

.: أنت الزائر رقم :.

تاريخ اليوم

الجمعة 09-06-1442 (22-01-2021)

Beknopte biografie van Shaykh ʿAbdul Ḥamīd al-Ḥajūriyy (حفظه الله) 🇾🇪

◾️Zijn volledige naam

Zijn naam is ʿAbdul Ḥamīd al-Ḥajūriyy az-Zuʿkuriyy bijnaam: Abū Muḥammad.

◾️Zijn geboorte

Hij is geboren in de plaats Ḥajūr, in het dorp az-Zuʿākirah gelegen in de provincie Ḥajjah te Yemen. Hij is geboren in de maand ramaḍān van het jaar 1392NH wat overeenkomt met oktober 1971NC.

◾️Zijn studie

Hij begon zijn studie in de reguliere onderwijsinstellingen in zijn geboortedorp waarna hij zijn weg vervolgde en het regulier onderwijs afsloot met een Bachelor Aardrijkskunde en Chemie aan de Universiteit.

Hij vertrok vervolgens op 27 jarige leeftijd naar het bekende kenniscentrum ‘Dāru al-Ḥadīth’ in Dammāj om islamitische kennis op te doen. Daar studeerde hij 2,5 jaar onder de grootgeleerde en oprichter Muqbil bin Hādiyy al-Wādiʿiyy totdat de laatsgenoemde ziek werd. Zodoende vervolgde hij zijn studie onder de opvolger van Shaykh Muqbil bin Hādiyy al-Wādiʿiyy namelijk onder Shaykh Yaḥyā al-Ḥajūriyy en dit bleef zo doorgaan totdat het kenniscentrum in het jaar 1435NH – 2014NC – werd bezet door militante sjiieten.

In de jaren die volgden, verbleef hij grotendeels in Saudie Arabië en studeerde daar onder verschillende geleerden waaronder de twee bekende grootgeleerden Shaykh Ṣāliḥ al-Fawzān en Shaykh ʿAbdul Muḥsin al- ʿAbbād.

◾️De lofprijzingen van de geleerden

Hij is geprezen door verschillende geleerden voor zijn inspanningen en inzet in het verspreiden van de islam. Zo zei de ex-mufti van de provincie Jīzan (zuidelijke deel van Saudi Arabië) Aḥmad an-Najmiyy: “Moge Allāh meer van zijn soort doen voortbrengen.” Tevens heeft hij ook ijāza gekregen – een soort officiële toestemming om te mogen overleveren – van o.a. de uit Ethiopië afkomstige grootgeleerde Muḥammad bin ʿAliyy bin Ādam al-Itiyūbiyy die overigens nu woonachtig is in Mekka.

Hij heeft op het moment van schrijven op zijn officiële site het nieuws naar buiten gebracht dat hij een overleveringsketen heeft tot al-Imām Muslim; het authentieke verzamelingswerk van al-Imām Muslim (Ṣaḥīḥ Muslim) heeft hij jaren geleden gememoriseerd.

◾️Zijn boeken en inspanningen in het oproepen naar Allāh ﷻ

Hij is erg actief in het oproepen naar Allāh ﷻ en heeft ondertussen vele landen hiervoor bezocht, zoals Algerije, India, Malediven, Tanzania en andere gebieden. Daarnaast is hij ook veel bezig met het uitbrengen van boeken en lessen in allerlei soorten islamwetenschappen. Een klein greepje uit zijn uitgebreide boekencollectie waarvan sommigen ook vertaald zijn naar verschillende talen:

•Muʿjamu al-Muṣṭalaḥāt al-ʿAṣriyyah over hedendaagse gebruikte terminologieën en de link met de islamitische wetgeving.
•Al-Ifṣāḥ Bi Baʿḍi Ādābi an-Nikāḥ over de etiketten van het huwelijk.
•Taḥthīr al-ʿUqqāl Min Fitnati al-Masīḥ ad-Dajjāl over de waarschuwing tegen Dajjāl.

◾️De functie(s) die hij o.a. bekleedt

Hij is veel bezig met het onderwijzen van mensen. Hij is ook een kenniscentrum begonnen genaamd ‘Dāru al-Ḥadīth’ in de Saḥāba moskee gelegen in provincie al-Mahrah te Yemen waar hij momenteel lessen verzorgt in verschillende wetenschappen. Moge Allāh ﷻ de Shaykh belonen en beschermen.

※※※

👤 Samengesteld uit verschillende bronnen door jullie broeder Ṭāriq bin ʿAliyy Būmanṣūr al-Amāzīghiyy al-Maghribiyy ✍🏽
📆 Datum: 7 shawwāl 1441NH – 30 mei 2020

اضافة تعليق

هذا الموقع يستخدم Akismet للحدّ من التعليقات المزعجة والغير مرغوبة. تعرّف على كيفية معالجة بيانات تعليقك.